Skoven 2022

Øland Skov har sammen med Skovdyrkerforeningen planlagt nedenstående i 2022:


Det bliver spændende - igen - at følge bøgenes udspring, og sitkabevoksningerne skal observeres løbende for sitkalus. Det bliver også spændende at følge de små selvsåede bøgeplanter fra 2019 som har haft gode betingelser for fin vækst. Vi forsætter løbende med tynding af de gamle bøge for selvsåning.



Der skal ryddes op i stormfaldet efter Malik, og det er muligt at der skal renafdrives yderligere områder. Jeg har lagt en langtidsplan for afvikling af 17 ha sitka, som er blevet sat noget i stå oven på luseangrebet i 2020. Det er endnu ikke afgjort 100 %, idet jeg gerne vil lade dem stå så lang tid som muligt. Chancen for billeangreb er dog steget markant og derfor skal områderne observeres grundigt. Vi må se hvordan det hele udvikler sig.



Ellers skal vi igang med hegning, samt plantning med lind, spidsløn og californisk gedeblad, samt spidsløn og navr. Det bliver meget smukt at se på.



Øland Skov er blevet 100 % PEFC Certificeret, og derfor sælger jeg nu selv mit flis til Brovst Fjernvarmeværk. Det er klimavenligt med den korte afstand på kun 9 km - dejligt at tænke på.



Øland Skov har lavet en aftale med Jammerbugt Kommune og Skovbegravelse. nu og etableret to områder til urnenedsættelser. Et område  på 2,2 ha mod vest hvor bøgene er fra 1866, samt et område på 0,7 ha mod øst hvor bøgene er fra 1951. Områder, som hver på sin måde, er virkelig smukke. Den off. indvielse kommer til at forgå d. 26 april, hvor Mogens Gade holder tale, Morten Grønborg Larsen spiller "Den lille blå Anemone" og "Nu bliver jord og himmel stille" på trompet. Efter tale og musik er der kaffe og kage i teltet, som Øland Beboerlaug har været så venlige at opstille til formålet. Der er stor interesse for skovbegravelse, og jeg har fremvisninger en gang pr. måned. Det er dejligt at kunne give folk denne mulighed. Det glæder mig meget.










     







    Og så har jeg fået hund igen - efter 3½ år:


    Todd flyttede ind d. 2 janaur knap 4 mdr. gammel. Det er så hyggeligt at have hund igen.























    Oven over skyerne er himlen altid blå